Фото: Getty Images \Global Images Ukraine

ХАМАС звільнить заручників лише за однієї умови: бойовики поставили ультиматум Ізраїлю

Ізраїль повинен погодитись на повне припинення бойових дій у Секторі Гази. Лише у такому випадку палестинські бойовики ХАМАС продовжать звільнення заручників.

Про це повідомляє BBC. За даними джерела, близько 120 осіб, викрадених терористами під час нападу на Ізраїль 7 жовтня, все ще перебувають у полоні бойовиків.

Наразі у столиці Єгипту Каїрі тривають переговори про нове перемир'я між сторонами конфлікту, але, як наголошує видання, наразі не вдається досягти домовленостей.

ХАМАС у своїй заяві сказав: "Існує палестинське національне рішення про те, що не повинно бути жодних розмов про полонених або угод про обмін, окрім як після повного припинення агресії".

Раніше армія оборони Ізраїлю заявила, що знищила сотні бойовиків ХАМАС та розширила свої операції в столиці Сектора Гази.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Армія оборони Ізраїлю розпочала затоплювати підземні тунелі ХАМАСу в Секторі Гази. Цей процес триватиме принаймні декілька тижнів, але занурити під воду все підземелля не вийде.

Додамо, 9 грудня багато бойовиків ХАМАСу здалися у полон ізраїльським військам у Секторі Гази. Вони передали ЦАХАЛу зброю та спорядження.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 22.12.2023 06:10