Наталія Гуменюк. Джерело: Ukraine Media Center

Хочуть заплутати: Гуменюк пояснила, до яких хитрощів вдаються окупанти

Російські військові намагаються заплутати протиповітряну оборону України. Вони роблять різні маневри задля того, щоби розосередити Сили оборони на різних напрямках.

Про це повідомила речниця Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"Бачимо намагання розгалузити зусилля протиповітряну оборону та розосередити нашу сконцентрованість. Якщо аналізувати атаку минулої ночі, то там один дрон пішов на Кіровоградщину, інший — на Миколаївщину, а потім — пішли на Одещину", — зазначила вона.

Гуменюк пояснила, що таким чином загарбники намагалися проміряти, де та яким чином працюватимуть Збройні сили України.

"Можу зауважити, що в бойовій добі застосували не лише "шахеди" вночі, але й за декілька годин ворог здійснив ракетну атаку. По Одещині відбувся удар "Оніксами", хоча в небі над Чорним морем імітувалася активність тактичної авіації", — пояснила вона ворожі маневри.

Речниця Сил оборони Півдня України підсумувала, що всі ці хитрощі спрямовані на заплутування реагування систем протиповітряної оборони.

Нагадаємо, що начальниця об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк 15 січня заявляла, що ситуація у населеному пункті Кринки Херсонської області важка. Ворог потужно тисне вогнем на населений пункт.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.01.2024 23:18