Фото: Наталя Гуменюк. Джерело – "Суспільне"

Окупанти формують бойовий кулак на Херсонщині: Гуменюк розповіла про плани росіян

Російські загарбники сконцентрували приблизно 10 тисяч своїх військових на лівобережжі Херсонщини. Окупанти намагаються вибити з Кринок українські сили.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробила речниця Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк. За її словами, там продовжується бойова робота ЗСУ із закріплення і розширення плацдарму, але ворог намагається вибивати наші підрозділи. 

"Там фактично вже немає жодного вцілілого будинку, працюють артзасоби однієї та іншої сторони. Крім того, ворог дуже потужно бомбардував цей регіон", — сказала Гуменюк.

Речниця Сил оборони Півдня вкотре закликала місцевих жителів виїхати з зони активних бойових дій.

Раніше Наталія Гуменюк повідомляла, що ворог не відмовився від наміру витіснити наші підрозділи з лівобережжя Дніпра. Проте протягом 11 січня кількість штурмів росіян на цьому напрямку зменшилася у чотири рази.

Нагадаємо, за даними британської розвідки, українські військові на лівому березі Дніпра активно використовують безпілотні літальні апарати. Вони оснащені боєприпасами для ударів по російських окупантах. Британські розвідники зазначають, що російські війська зазнають великих втрат через удари артилерії та дронів, які прикривають український плацдарм у Кринках на лівому березі Дніпра.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.01.2024 11:17