Foto: Lars Pauli / nordjyske.dk

Холодильники, взуття та медобладнання: в Північне море через шторм випали понад 40 контейнерів

Контейнеровоз данської транспортної компанії Maersk потрапив у шторм у Північному морі, в результаті чого вміст частини контейнерів вимило на північне узбережжя Данії. Серед знахідок на пляжі можна побачити взуття, лікарські товари і навіть холодильники.

Про це пишуть численні данські ЗМІ, зокрема Nordjyske, TV2 і DR.

Контейнеровоз Mayview Maersk потрапив у шторм "Пія" в Північному морі. Про втрату контейнерів судно повідомило рано вранці 22 грудня.

"Власник вантажного судна Maersk повідомив у заяві, що інцидент стався в п'ятницю під час шторму "Піа", коли корабель прямував із Бремергафена в Німеччині до Гданська. Як він зазначив, ніхто з членів екіпажу не постраждав, а судно може звичайно рухатися", йдеться в повідомленні.

Зазначається, що данські військові видали попередження для суден, які дрейфують між містами Ганстхольм і Скаген.

Вже відомо, що корабель Maersk втратив 46 контейнерів, які зараз дрейфують у морі біля Північної Ютландії (Данія). Частину вмісту контейнерів прибило до північного узбережжя Данії. На пляжі можна натрапити на холодильники, взуття, колеса, поліетиленові пакети тощо.

Згідно із законодавством Данії, всі втрачені речі вважаються власністю компанії Maersk. Попри це, дехто все ж намагається вкрасти вимитий скарб на берег.  

"Якщо ви гуляєте вздовж узбережжя в надії отримати різдвяний подарунок, забравши частину втрачених речей, вам варто добре подумати"  попереджає начальник відділу поліції Північної Ютландії Міккель Лоусдал і додає: "це порівняно із крадіжкою і тому цього слід уникати".

Нагадаємо, у листопаді біля російських берегів у Чорному морі шторм викинув на мілину суховантаж. Зазначається, що сильний шторм викинув на мілину біля узбережжя Анапи в районі селища Вітязево у Росії суховантажне судно Blue Shark під прапором Беліза. Судно було з вантажем ячменю для Єгипту в морському порту Тамань.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 25.12.2023 13:02