Претенденти на звання найкращого футболіста світу 2024 року. Джерело: Goal

Хто фаворит на "Золотий м’яч" 2024 року: головним претендентом називають одноклубника українця Луніна

Півзахисник мадридського "Реала" та національної збірної Англії Джуд Беллінгем є головним фаворитом на перемогу в щорічній футбольній номінації "Золотий м’яч". Однак боротьба за лідерство вперта.

Про це повідомило видання Goal, яке визначило претендентів на нагороду "Золотий м'яч-2024" за підсумками цього сезону.

Джуд Беллінгем, який у "Реалі" виступає разом з українським воротарем Андрієм Луніним, наразі лідирує, маючи від експертів 23%.

У спину йому дихає француз Кіліан Мбаппе з "ПСЖ", який відстає лише на 1%. А трійку замикає норвежець Ерлінг Голанд з англійського "Манчестер Сіті", якому дали 20%.

У п’ятірці також опинилися англієць Гаррі Кейн із мюнхенської "Баварії" (Німеччина) та навіть ветеран Ліонель Мессі зі збірної Аргентини та американського "Інтера Маямі".

Претенденти на "Золотий м'яч-2024"

Претенденти на "Золотий м'яч-2024"

Як відомо, приз "Золотий м’яч" щороку вручають найкращому гравцю світу за результатами опитування футбольних тренерів, капітанів команд і вболівальників. За підсумками минулого сезону переміг Ліонель Мессі, який назбирав за свою кар’єру вже вісім таких нагород, що є абсолютним рекордом у світовому футболі за всі часи.

Нагадаємо, що гравця збірної Аргентини й "Інтера Маямі" Ліонеля Мессі також визнали найкращим спортсменом 2023 року за версією американського журналу Time.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 23.01.2024 12:37