Фото: Офіс президента

"Хто хоче сіяти зло, пожинатиме його плоди": Зеленський звернувся до українців у День Незалежності (відео)

У суботу, 24 серпня, президент Володимир Зеленський звернувся до українського народу з нагоди Дня Незалежності та подякував усім, хто стоїть на захисті свободи і майбутнього нашої держави.

Відеозвернення гарант опублікував у своєму Telegram-каналі.

Своє звернення Зеленський записав на Сумщині біля річки Псел, що поряд із кордоном Курської області РФ. Президент зазначив, що "той, хто зичив нашій країні лиха, отримає його у себе вдома".

"Росія пішла на нас війною. Порушила не лише суверенні кордони, а й межі жорстокості та здорового глузду. Безмежно прагнучи одного: знищити нас. Натомість сьогодні ми відзначаємо 33-й День Незалежності України. А те, що ніс на нашу землю ворог, тепер вернулося в його дім. І той, хто хотів перетворити наші землі на буферну зону, має думати, аби його країна не стала буферною федерацією. Так відповідає незалежність", — зазначив президент.

Очільник держави наголосив, що Україна не дасть перетворити в сіру зону землі, де по праву має бути синьо-жовтий прапор.

"Вицвілі очі їхнього начальника сприймають весь світ сірою зоною. Та ми не дамо перетворити в сіру зону землі, де по праву має бути синьо-жовтий прапор. Не буде хворий дід із Червоної площі, який постійно погрожує всім червоною кнопкою, диктувати нам якісь свої червоні лінії. Як жити, яким шляхом іти і який вибір робити, будуть для себе визначати лише Україна й українці. Бо так працює незалежність", — наголосив Зеленський.

Гарант додав, що 33 роки тому Україна відродилася на картах світу, а сьогодні підкорює серця та надихає сміливістю весь світ. Слугує прикладом, як не боятися Путіна, і об’єднує Землю довкола свого українського світогляду.

"І ніхто у світі більше не скаже: "Where is Ukraine?" Бо на кожному континенті тепер кажуть: "Ukraine must win". Це заряджає нашу незалежність. Нашу Україну. Їй не бракує чужих областей. Нам потрібен мир і спокій на наших землях. Вздовж усього нашого кордону протяжністю 6992 кілометри. На суші, на морі, у повітрі, всередині країни – усюди, де ми будемо стояти на варті своїх цінностей", — зауважив президент.

Нагадаємо, президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден привітав українців з Днем Незалежності та заявив, що Україна завжди була і залишиться вільною державою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 24.08.2024 09:43