Фото: ТСН

Хто і як може отримати виплати, що залишились після смерті пенсіонера

У випадку смерті пенсіонера виплати, які він не отримав, можуть бути нараховані його родичам. Для цього потрібно звернутися у відповідні органи протягом шести місяців.

Про це повідомили в прес-службі Пенсійного фонду України.

Так, відповідно до закону України, сума пенсії, що належала громадянинові та залишилася недоотриманою у зв’язку з його смертю, виплачується по місяць смерті включно членам його сім’ї, які проживали разом з пенсіонером на день його смерті.

У ПФУ додали, що у разі відсутності членів сім’ї або у разі не звернення ними за виплатою недоотриманої пенсії у встановлений термін, пенсійні виплати входять до складу спадщини. Кошти можна отримати лише після отримання свідоцтва про право на спадщину.

Як отримати невиплачену пенсію

Для отримання виплат померлого пенсіонера необхідно звернутися з відповідною заявою до Пенсійного фонду. Зробити це потрібно протягом шести місяців від дня відкриття спадщини. При зверненні кількох членів сім’ї сума пенсії, що їм належить, ділиться між ними порівну.

Недоотримана пенсія виплачується органами Пенсійного фонду шляхом зарахування коштів на поточний банківський рахунок людини.

Нагадаємо, деякі громадяни України можуть отримувати спеціальні надбавки до пенсії. Зокрема, йдеться про доплати за віком.

 Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 28.08.2024 03:33