Ярослава Магучіх. Джерело: XSport

Хто найкращий спортсмен 2023 року: в Україні назвали рішення експертної комісії

Зіркову українську легкоатлетку Ярославу Магучіх, яка спеціалізується на стрибках у висоту, визнали найкращою спортсменкою України 2023 року. Вона фактично не мала конкурентів у цьому рейтингу.

Про це повідомила прес-служба Національного олімпійського комітету (НОК). Таке рішення ухвалює експертна комісія з визначення найкращих спортсменів і тренерів місяця за результатами виступів на провідних міжнародних змаганнях в олімпійських видах спорту.

Магучіх 2023 року вперше стала чемпіонкою світу, а також захистила звання переможниці Діамантової ліги та здобула золото на Євро у приміщенні. Тетяну Степанову, яка працює з 22-річною легкоатлеткою, визнали найкращою тренеркою року.

Усі лауреати 2023 року від НОК України

  • Найкраща спортсменка року — Ярослава Магучіх (легка атлетика, стрибки у висоту)
  • Найкраща тренерка року — Тетяна Степанова (тренерка Магучіх)
  • Найкращий юний спортсмен року — Олександр Желтяков (плавання)
  • Найкращий тренер юного спортсмена року — Олександр Кулик (тренер Желтякова)

За підготовку Ярослави Магучіх нагороди отримають Федерація легкої атлетики України та Центральний спортивний клуб Збройних сил України.

До речі, цього сезону Ярослава Магучіх виграла чотири етапи Діамантової ліги, включно з фіналом сезону, де встановила рекорд 2023 змагального року у світі — 2,03 метра. Вона першою серед українських легкоатлетів виграла два сезони Діамантової ліги.

Нагадаємо, що наприкінці жовтня українська стрибунка у висоту Ярослава Магучіх прокоментувала несподіване повідомлення підтримки від росіянки Марії Ласіцкене. Це сталося після тріумфу нашої легкоатлетки на чемпіонаті світу в США на другий рік російського повномасштабного вторгнення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 25.12.2023 21:31