Ярослава Магучіх. Джерело: XSport

Українська чемпіонка Магучіх розповіла про повідомлення, яке їй написала російська суперниця

Українська стрибунка Ярослава Магучіх розповіла про несподіване повідомлення підтримки від росіянки Марії Ласіцкене. Це сталося після тріумфу нашої легкоатлетки на чемпіонаті світу в США на другий рік російського повномасштабного вторгнення.

Про це вона розповіла на Youtube-каналі українського юриста та функціонера Федерації легкої атлетики України Євгена Проніна.

"Я отримала після чемпіонату світу в Орегоні повідомлення. Вона мені написала так: "Вибач, що я раніше не написала. Я думала, тобі це непотрібно, навіщо тобі це. Моя підтримка та слова необов’язкові". Я сіла й подумала. Написати мені після чемпіонату світу, коли я стільки інтерв’ю дала, що ніякого повідомлення від неї немає", — зазначила Магучіх.

Українська спортсменка припустила, що росіянка, з якою вони раніше часто виступали на різних змаганнях світового рівня, лише тому, що Ярослав неодноразово наголошувала в інтерв’ю, що жодної реакції від Ласіцкене на агресію Путіна немає.

"Було би по-іншому, якби вона написала нам у перші дні війни. Тому що дівчата сиділи в бомбосховищах, я теж. А так — жодної реакції", — зауважила Ярослава.

Натомість російська стрибунка писала листи до президента Міжнародного олімпійського комітету з проханнями зняти санкції, де заявляла, що начебто спорт поза політикою, і вона хоче знову змагатися.

"У мене просто відпало бажання з нею спілкуватися, ще в перший рік я чогось чекала. Але після чемпіонату світу для мене це вже пізно", — наголосила Магучіх.

Нагадаємо, що українка Ярослава Магучіх у серпні вперше в кар'єрі стала чемпіонкою світу зі стрибків у висоту. Також легкоатлетка здобула ліцензію на Олімпійські ігри в Парижі. 2023 змагальний рік вона також завершила у статусі переможниці "Діамантової ліги" та чемпіонки Євро у приміщенні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 28.10.2023 05:15