Фото: Вікіпедія

Хто очолить генштаб США: Байден назвав наступника Міллі

Місце Марка Міллі, який обіймає посаду голови генерального штабу США,  займе генерал Чарльз Браун. Він замінить чинного очільника генштабу Марка Міллі.

Про це повідомив Джозеф Байден під час свого виступу.

Президент США Джо Байден у четвер, 25 травня, офіційно оголосив про заміну голови генерального штабу США. Лідер американської держави подякував Міллі та його сім'ї за службу країні протягом тривалого часу.

"На посаді голови ти провів наших військових через найскладнішу обстановку у сфері безпеки, з якою світ стикався за довгий час. Ми зміцнили наші альянси від НАТО до Індо-Тихоокеанського регіону та створили нові партнерства", — заявив Байден.

Президент США також наголосив, що розраховує продовжити співпрацю з Міллі після того, як той перестане бути головою генштабу США.

Варто відзначити, що Марк Міллі обіймав посаду голови Об'єднаного комітету начальників штабів США з 2019 року.

Хто такий Чарльз Браун

Чарльз Браун 1962 року народження. Він почав свою військову службу як командирський льотчик, налітавши понад трьох тисяч годин і 130 бойових годин. Браун став 22 начальником штабу Військово-повітряних сил США.

За інформацією Білого дому, Браун відіграв важливу роль у підтримці України: він сприяв наданню військової допомоги нашій державі. Генерал також має досвід у налагодженні відносин між США та Китаєм.

Браун був командувачем Тихоокеанських військово-повітряних сил, командувачем авіації Індо-Тихоокеанського командування Сполучених Штатів та виконавчого директора штабу бойових операцій Тихоокеанського регіону. У 2018 році йому надали звання генерала США.

Нагадаємо, глава Пентагона Ллойд Остін перед засіданням "Рамштайну" заявив, що захист українського неба є ключовою темою обговорення на зустрічі Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн". Завдяки західній зброї українські сили мають успіх у відбитті ракетних атак.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.05.2023 21:26