Фото: Міноборони України

"Фокус буде на безпеці неба": глава Пентагона зробив гучну заяву під час "Рамштайну"

Захист українського неба є ключовою темою обговорення на зустрічі Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн". Завдяки західній зброї українські сили мають успіх у відбитті ракетних атак.

Таку заяву під час вступного слова зробив глава Пентагона Ллойд Остін перед засіданням "Рамштайну".

"Весь світ зараз бачить і розуміє наш вклад. Ви бачите, що Росія продовжує використовувати гіперзвукову зброю, що становить загрозу для мирних жителів України", — заявив він.

За словами глави Пентагона, завдяки найсучаснішим системам протиповітряної оборони, таким як Patriot та іншим системам, переданим європейськими партнерами, українські військові ефективно збивають ворожі ракети.

"Україна зараз може стовідсотково збивати ворожі ракети. І ми бачимо це в реальності. Тому зараз ми переглядатимемо те, що Україні треба для того, аби захистити своє небо. І тому зараз фокус буде на безпеці неба України", — наголосив Остін.

Він також заявив, що на зустрічі говоритимуть про те, як можна пришвидшити виробництво необхідного обладнання для України.

"Так, ми будемо вглиблюватися в деталі й ми будемо продовжувати шукати креативних способів, аби збільшувати індустріальну потужність. Ми продовжимо боротися за верховенство права для того, щоб Україна зберегла свій суверенітет. І ми будемо непохитні стільки, скільки цього буде потрібно", — додав Остін.

Що очікує Україна від "Рамштайну-12"

Міністр оборони України Олексій Резніков має намір обговорити з партнерами тему зміцнення протиповітряної оборони, а також ракети до систем ППО.

"Наземні системи — від ПЗРК до потужних батарей — і ракети до них незмінно у фокусі", — зазначав він.

Щодо поставок Україні винищувачів, то Резніков закликав українців набратися терпіння, оскільки для ухвалення цього важливого рішення потрібен час та ресурси.

Секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов повідомляв, що на "Рамштайні-12" приділять увагу військовій допомозі, яка потрібна Україні для перемоги, включно з літаками, танками та боєприпасами.

Нагадаємо, 24 травня президент Володимир Зеленський повідомив, що в Україні почалася робота над всеохопною концепцією розвитку авіації з урахуванням переходу на нові типи літаків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.05.2023 16:35