Володимир Зеленський. Скріншот з відео

Хто стоїть за нападом ХАМАСу на Ізраїль: Зеленський зробив гучну заяву в Бухаресті

Росія є однією з тих сторін, яка підтримує ХАМАС і стоїть за нападом на Ізраїль. Російська підтримка триває вже багато часу.

Таку заяву зокрема зробив президент України Володимира Зеленський на спільній прес-конференції з президентом Румунії Клаусом Йоханнісом.

Він наголосив, що стоять за нападом на Ізраїль ті, хто публічно підтримує бойовиків ХАМАСу, до того ж підтримує їх зброєю. І це відбувається не один день, а вже тривалий час.

"Також у соцмережах ви можете побачити за сітками, хто дає відповідні сигнали. Ми вважаємо, що Росія одна з тих, хто допомагав і стоїть за такими відповідними кроками", — додав Зеленський.

До речі, найближчим часом Москву може відвідати президент Палестини Махмуд Аббас. Зараз нібито триває підготовка до цієї події. Таку заяву зробив посол Палестини в Росії Абдель Хафіз Нофаль. Він наголосив, що палестинська адміністрація підтримує з Москвою щоденні контакти й зараз триває підготовка до візиту президента.

Нагадаємо, раніше речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко зазначав, що загалом за три доби оперативний штаб МЗС, який створили для допомоги українцям в Ізраїлі, опрацював понад 700 звернень наших громадян. За його словами, за минулу добу наші дипломати розшукали сімох українців на півдні Ізраїлю, які до цього часу вважалися зниклими. Зараз вони перебувають в безпеці. Наше посольство також допомогло шести родинам знайти тимчасове житло в Ізраїлі. Однак евакуювати людей із регіону зараз дуже складно.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.10.2023 16:13