Фото: Махмуд Аббас. Джерело – aa.com.tr

Російські пропагандисти анонсували візит президента Палестини до Москви

Найближчим часом Москву може відвідати президент Палестини Махмуд Аббас. Зараз нібито триває підготовка до цієї події.

Таку заяву зробив посол Палестини в Росії Абдель Хафіз Нофаль, пише російське пропагандистське видання РБКВін наголосив, що палестинська адміністрація підтримує з Москвою щоденні контакти й зараз триває підготовка до візиту президента Аббаса.

"Ми очікуємо на офіційну заяву від Кремля, від російської сторони про те, коли відбудеться візит. Досягнуто домовленості про те, що пан Аббас приїде сюди, до Москви", — йдеться у повідомленні.

ДовідкаДержава Палестина — частково визнана держава на Близькому Сході, що з 1948 перебуває у процесі створення. Формування палестинської держави передбачається на території ексклава Західного берега річки Йордан (або його частини, зокрема на території Східного Єрусалима) та напівексклаву Сектору Гази, оточеного морем і двома країнами — Ізраїлем та Єгиптом. Існують різні пропозиції щодо його створення у залежності від думки про палестинську державність, а також різні його визначення як території.

Напад бойовиків ХАМАС на Ізраїль

У суботу вранці, 7 жовтня, бойовики терористичного угрупування ХАМАС проникли на територію Ізраїля з Сектору Газа, а також влаштували масований ракетний удар по містах Ізраїлю. Ізраїльська армія почала завдавати ударів у відповідь по Сектору Газа. 

Вночі 8 жовтня авіація Ізраїлю завдала ударів по мечетях, командних центрах та штабах у Секторі Газа. Попередньо, бойовики ХАМАС використовували релігійні об'єкти у військових цілях. Вранці 8 жовтня ліванське угрупування Хезболла обстріляло Ізраїль ракетами  і мінометами "на знак солідарності" з палестинцями. Водночас Армія оборони Ізраїлю заявила, що завдає ударів по одному із районів Лівану у відповідь.

Вже вдень у неділю, 8 жовтня, Ізраїль офіційно оголосив війну. Це сталось після рішення військово-політичного кабінету країни, який проголосував за застосування пункту 40 Алеф. 

Згідно з останніми даними, через напад ХАМАС в Ізраїлі загинули щонайменше 700 людей. Раніше посол Ізраїлю в ООН заявив, що жодних переговорів із бойовиками країна не вестиме, й "епоха переговорів із цими дикунами закінчилася".

Нагадаємо, за даними Wall Street Journal, представники іранських спецслужб допомогли бойовикам ХАМАС спланувати атаку на Ізраїль, а також дали дозвіл на її проведення під час зустрічі в Бейруті на початку жовтня. Водночас сам Тегеран заперечує цю інформацію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 10.10.2023 12:19