Фото: КОВА

Єврокомісія призупинила фінансову допомогу Палестині через бойові дії в Ізраїлі

Європейська комісія 9 жовтня ухвалила рішення призупинити фінансування проектів розвитку на палестинських територіях після агресії терористичного угруповання ХАМАС проти Ізраїлю.

Про це повідомив єврокомісар із питань сусідства Олівер Варгеї.

"Масштаби терору та жорстокості проти Ізраїлю та його людей є поворотним моментом. Не може бути звичного бізнесу. Як найбільший донор палестинців, Європейська комісія переглядає свій повний портфель проєктів розвитку на загальну суму 691 мільйон євро", — наголосив посадовець.

Водночас Єврокомісія призупинила виплати за наявними проектами для Палестини, переглядає всі проекти, а нові пропозиції щодо фінансування допомоги палестинцям відкладені "до подальшого повідомлення".

"Основи миру, толерантності та співіснування потребують негайного вирішення. Підбурювання до ненависті, насильства та прославляння терору отруїли свідомість надто великої кількості людей. Ми потребуємо дій, і ми потребуємо їх зараз", — підсумував Варгеї.

Нагадаємо, міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант заявив, що віддав наказ про "повну блокаду" Сектора Гази. Таким чином Ізраїль бореться з терористичним угрупованням ХАМАС. Відповідні заходи вже проводять на території, звідки бойовики вдерлися в Ізраїль, розпочавши бойові дії та вбивши велику кількість громадян різних країн світу.

Додамо, 9 жовтня ізраїльські військові завдали ударів по цілях на Півдні Лівану. Це відбулося у відповідь на здійснений звідти обстріл та після проникнення кількох бойовиків на північ Ізраїлю.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 09.10.2023 19:10