Аеродром у Старокостянтинові. Фото ілюстративне. Джерело: mil.in.ua

Ігнат пояснив, чому російські "шахеди" часто атакують Старокостянтинів на Хмельниччині

Російські окупанти з перших днів повномасштабного вторгнення обстрілюють аеродром у Старокостянтинові Хмельницької області. Як показує практика, ця база "цікавить" рашистів чи не найбільше.

Про це розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в інтерв’ю "РБК-Україна".

"Чому "шахеди" так часто літають на Старокостянтинів? Тому що там розташований аеродром базування наших літаків тактичної авіації. Відповідно, це становить для росіян інтерес. У нас є десятки оперативних аеродромів, але чомусь саме цей цікавить ворога найбільше", — зазначив він.

Як відомо, авіабаза Старокостянтинів — це військовий аеродром, розташований на південно-східній околиці Старокостянтинова, Хмельницької області. На летовищі базується сьома бригада тактичної авіації Військово-повітряних сил України.

Обстріли Старокостянтинова розпочалися відразу після початку вторгнення Росії в Україну. Основною ціллю окупантів був саме Старокостянтинівський військовий аеродром. Уже 24 лютого, близько п'ятої години ранку, російські війська завдали ракетного удару по ньому, тоді загорівся склад паливно-мастильних матеріалів військової частини. Наступного дня, 25 лютого, окупанти завдали п'ять ударів крилатими ракетами "Калібр".

Відтоді рашисти часто "турбують" Старокостянтинів ракетами та безпілотниками. Останнім часом часто туди залітають "шахеди", так що роботи в української протиповітряної оборони в цьому регіоні вистачає.

Нагадаємо, речник Повітряних сил також розповів, що, коли російські дрони летять на територію України, їх видно на радіолокаційних системах. Повітряні сили, повідомляючи про загрозу, не деталізують інформації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.12.2023 13:14