Юрій Ігнат. Фото: Армія Inform

Ігнат про авіатрощу у РФ: "Якою б не була причина падіння Іл-76 — від літака нічого не залишилось"

Речника Повітряних сил Юрій Ігнат вважає, що якою б не була причина падіння російського Іл-76, врешті від літака нічого б не лишилось. 

Про це він сказав в ефірі всеукраїнського телемарафону "Єдині новини".

Ігнат згадав нещодавні слова командувача Повітряних сил Збройних сил України Миколи Олещука про те, що сьогодні головним завдання Росії довкола історії з авіатрощею Іл-76, є спроба домогтись зменшення допомоги Україні від міжнародної спільноти. Зокрема, ворог не приховує цього навіть у відкритих зверненнях.

"Щоб там не сталося. Літак коли падає, будь-яке падіння літака призводить от до такої руйнації. Летить величезна груда металу, елементи літака і стається вибух. Від літака фактично після такого падіння нічого не залишається, щоб не призвело до цього падіння", пояснив речник Повітряних сил.

Ігнат зазначив, що загалом Іл-76 в Росії перевозить різні вантажі, зокрема й військового характеру. В України також є такі літаки на озброєнні.

"Це літаки потужні, важкі, по всьому світу літають. Вони перевозять вантажі, товари військового характеру та інше. Росія має близько сотні таких літаків", — заявив Юрій Ігнат.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки спільно з Україною співпрацюють щодо розслідування падіння літака Іл-76, яке сталося 24 січня у Бєлгородській області. Проте Росія не допускає незалежні ЗМІ на місце події, що ускладнює процес.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.01.2024 16:14