Індійці завершили випробування власної протитанкової ракети

24 ЛИПНЯ 2019 20:22

Міністерство оборони Індії завершило випробування протитанкової ракети Nag національної розробки та мобільної пускової установки таких ракет.

Як повідомляє Jane's, за підсумками випробувань військові оголосили про готовність нового боєприпасу до серійного виробництва.

Розробка протитанкової ракети Nag велася Організацією оборонних досліджень і розробок Індії з другої половини 1980-х років. В системі самонаведення боєприпасу використовується тепловізор високої чіткості, повністю розроблений і вироблений в Індії.

Наведення ракети проводиться в режимі захоплення цілі перед запуском (в Індії також ведеться розробка версії Nag, в якій реалізований режим захоплення цілі після запуску). Боєприпас здатний вражати цілі на дальності від 500 метрів до 4 кілометрів.

Нові протитанкові ракети будуть запускатися з мобільної платформи, створеної на базі бойової машини піхоти Sarath. Мобільний комплекс зможе нести до шести ракет.

В ході випробувань, що завершилися в середині липня 2019 року, індійські військові перевірили всі режими запуску ракети і визнали проведені перевірки повністю успішними. Коли саме серійні ракети почнуть надходити у війська, не уточнюється.

Технології, 24.07.2019 20:22