Фото ілюстративне. Джерело: Маріупольська міська рада

"Інвентаризація по-маріупольськи": росіяни хочуть відібрати житло в мешканців (документ)

У тимчасово окупованому Маріуполі Донецької області окупанти оголосили про старт так званої "інвентаризації". Вона, ймовірно, торкнеться порожнього житла в місті, аби згодом відібрати його в мешканців.

Про це повідомили в Telegram-каналі Маріупольської міської ради.

"Загарбники видали розпорядження про повну інвентаризацію багатоквартирних і приватних будинків. Формують робочі групи, які будуть ходити та виявляти власників. За їх відсутності заноситимуть будинок до відповідного списку", — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що протягом року окупанти формували списки так званого "безхазяйного" житла. По суті — це намагання "легалізувати", а фактично привласнити чуже майно, посилаючись на відсутність власників.

Документи рашистської "влади"

Документи рашистської "влади"

Документи рашистської "влади"

Документи рашистської "влади". Джерело: Маріупольська міська рада

"Російські окупанти зруйнували наше місто, а тепер хочуть відібрати у людей, які рятувалися від обстрілів, те, що залишилося цілим. Для створення ілюзії законності вони хочуть посилатися на відсутність власників", — пояснив міський голова Маріуполя Вадим Бойченко.

При цьому він наголосив, що всі ці плани — не надовго та не мають юридичної сили. Маріуполь визволять, а з Україною туди повернеться законність та порядок.

Нагадаємо, минулого тижня радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко заявив, що російські загарбники суднами вивозять зерно з тимчасово окупованого Маріуполя. За його словами, наразі перебувають три судна, одне з яких вантажиться соняшником.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.10.2023 12:51