Фото: IRNA

Іран показав модернізований "Шахед": які переваги у нового безпілотника

Іран на військовому параді 21 вересня представив модернізований ударний безпілотник  "Шахед-136B" та нову балістичну ракету.

Про це повідомляє іранське державне агентство IRNA.

Як зазначає видання, збройні сили Ірану в суботу провели масштабні військові паради по всій країні, щоб відзначити Тиждень священної оборони. На церемонії в Тегерані були присутні президент Ірану Масуд Пезешкіан та високопоставлені військові чини.

У Тегерані церемонія відбулася на півдні столиці біля мавзолею засновника Ісламської Республіки, покійного імама Хомейні. У парадах взяли участь сили іранської армії, корпусу вартових ісламської революції, поліції, прикордонної охорони та "Басидж".

"Безпілотник Shahed 136B, найновіший безпілотник іранського виробництва, був продемонстрований на військовому параді збройних сил. Балістична ракета Jahad, найновіша балістична ракета, також була продемонстрована на військовому параді збройних сил у суботу вранці", — йдеться у повідомленні видання.

Твердопаливна ракета "Джихад", має дальність польоту тисячу кілометрів (понад 600 миль).

Безпілотник "Шахед-136B" є модернізованою версією "Шахед-136", з новими функціями й дальністю польоту понад 4 тисячі кілометрів (2 500 миль).

модернізований іранський дрон

Фото: IRNA

Раніше повідомлялось, що Іран передав Росії балістичні ракети малої дальності Fath-360. Однак при цьому не надав мобільних пускових установок, які необхідні для їхнього запуску.

На теперішній момент військова допомога Ірану російській кампанії в Україні містить постачання сотень безпілотних літальних апаратів односторонньої дії, артилерійських боєприпасів і широку підтримку російському виробництву БпЛА всередині країни.

Нагадаємо, декілька днів тому президент Ірану Масуд Пезешкіан запевняє, що його держава не передавала зброї Російській Федерації з моменту його вступу на посаду наприкінці липня. Водночас він не виключає, що це відбувалося в минулому.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.09.2024 10:25