Фото: nrcu.gov.ua

Іран заявив про створення власної гіперзвукової зброї

Іран заявив, що отримав технологію для виготовлення надзвукової крилатої ракети. На даний час зброя знаходиться на стадії випробувань.

Про це пише Tasnim News.

"Відомий як нове покоління іранських крилатих ракет, надзвуковий снаряд відкриє нову главу в оборонних технологіях Ірану, оскільки вкрай важко перехопити крилату ракету, що летить на надзвуковій швидкості", — зазначає видання.

Зазначається, що до розробки цього високотехнологічного продукту іранські крилаті ракети використовували ракетний двигун зльоту для запуску ракети та турбореактивний двигун, який отримав назву Толу (схід сонця), для другого ступеня.

 

Так, розробка надзвукових крилатих ракет значно посилять військову потужність Ірану й у разі будь-якого військового конфлікту не дозволять силам вторгнення проявити своєчасну реакцію.

Звідки саме Іран зміг отримати технологію надзвукових ракет, не повідомляється. Але варто зазначити, що такі технології має й Росія, яка останнім часом значно наростила військово-технічну співпрацю з Іраном.

Нагадаємо, 23 липня в Ірані Корпус вартових ісламської революції представив модернізовану версію безпілотника Shahed-149 Gaza. Дрон має нову систему шасі та опору. БпЛА Shahed-149 Gaza виготовлений компанією Iran Aircraft Manufacturing Industries Corporation. Дрон був представлений у травні 2021 року. Він здатен літати понад 35 годин та долати 7000 кілометрів під час однієї місії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 09.08.2023 17:28