Фото: infocar.ua / ілюстративне

Ісландія допомагає Україні у війні з рашистами: яку техніку отримають ЗСУ від союзників

Україна отримає 10 вантажівок для потреб Збройних сил. Загальна вартість закупівлі автомобілів, адміністрування та доставлення становить 400 тис. євро.

Про це повідомляє Euractiv.

З початку повномасштабного вторгнення РФ Ісландія зосередилась на підтримці України відповідно до побажань і потреб, зазначають у Міністерстві закордонних справ країни.

"Ми не постачаємо українській армії зброю чи іншу військову техніку, але ми можемо зробити свій внесок, надавши вантажівки для перевезення нафтопродуктів, яких відчутно бракує, щоб бути швидкими, коли виникне така потреба", — заявила міністр закордонних справ Ісландії Ордіс Колбрун Рейкфьорд Гілфадоттір.

Згідно з наявною інформацією, дві вантажівки вже було доставлено в Україну, ще вісім прибудуть найближчим часом.

Цікаво, що Ісландія не продає зброю іншим країнам та не має власної армії. Такої політики країна дотримується вже дуже довгий період часу.

Нагадаємо, керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що українська влада працює над тим, аби прискорити постачання перших винищувачів F-16. Йдеться не про великий термін, а про місяці.

Раніше президент Володимир Зеленський анонсував нові візити в Україну керівників союзних держав. Він також акцентував, що незабаром варто очікувати нові постачання зброї.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.05.2023 18:07