Фото: росЗМІ

Існує загроза обстрілів "Калібрами" з Чорного моря: військові попередили про небезпеку

Станом на ранок 11 вересня російські загарбники вивели в акваторію Чорного моря бойовий корабель. Він є носієм крилатих ракет "Калібр".

Про це у Telegram-каналі повідомляють Військово-морські сили Збройних сил України.

За даними військових, у Чорному морі перебуває один ворожий корабель, який є носієм крилатих ракет "Калібр" загальним залпом до чотирьох ракет. В Азовському морі ворожі кораблі відсутні. У Середземному морі є один ворожий корабель, який є носієм крилатих ракет "Калібр" загальним залпом до чотирьох ракет.

"За добу в інтересах РФ прохід Керченською протокою здійснили: до Чорного моря — три судна, з них жоден не продовжив рух у напрямку протоки Босфор. До Азовського моря — дев'ять суден, з них чотири рухались з протоки Босфор", — додали у своєму зведенні ВМС України.

Станом на ранок 11 вересня російські загарбники вивели в акваторію Чорного моря бойовий корабель

Інфографіка: ВМС України

Нагадаємо, у ніч на 10 вересня Київську область та низку інших регіонів атакували російські ударні безпілотники. Повітряна тривога на Київщині тривала майже шість годин. Крім того, повітряна тривога також оголошувалась у самому Києві — з 04:03 по 06:00. А у передмісті столиці тривала бойова робота протиповітряної оборони по російських "шахедах".

Також вночі 10 вересня російська армія атакувала ударними безпілотниками типу "Шахед" Черкаську область. Зафіксовано влучання по інфраструктурному об'єкту, також травмовано людей.

Водночас, за даними Повітряних сил ЗСУ, російські окупанти атакували Україну не тільки ударними безпілотниками типу "Шахед", а й балістичною ракетою "Іскандер-М". Силами протиповітряної оборони було збито 38 ворожих дронів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.09.2024 07:28