Фото: танк Leopard 2. Джерело: "Мілітарний"

Іспанія надала Україні новий пакет військової допомоги: що туди увійшло

Іспанія почала передачу Україні нового пакету військової допомоги. Він містить 10 танків Leopard 2 2A4, кілька екскаваторів та протитанкові ракети.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони Іспанії.

"Розпочато мультимодальне транспортування 10 бойових танків Leopard 2A4 в Україну після завершення капітального ремонту, налагодження та процесу готовності на заводі Santa Bárbara Sistemas та проходження відповідних випробувань для перевірки їх повної працездатності", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що нова партія допомоги прибуде до Польщі вже цими вихідними, після чого її буде поставлено українським військовим. Водночас Україна відповідатиме за переміщення військової допомоги вже на своїй території. Наголошується, що на всіх етапах транспортування техніки запроваджено посилені заходи безпеки.

"З цією новою партією бойових танків Leopard 2A4 Іспанія передала Україні загалом 20 таких танків, і планує підготувати або передати ще один новий набір протягом другої половини 2024 року", — додали у Міноборони Іспанії.

Нагадаємо, 11 липня у декларації Вашингтонського саміту НАТО повідомлялося, що Північноатлантичний альянс створить структуру з підтримки безпеки та підготовки для України (NSATU), яка функціонуватиме в країнах блоку. До того ж НАТО протягом наступного року виділить Києву мінімальне базове фінансування в розмірі 40 мільярдів євро.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.07.2024 17:58