Фото: Офіс президента

Україна та Іспанія підписали безпекову угоду: яку допомогу вона передбачає

У понеділок, 27 травня, президент Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес підписали двосторонню угоду про співпрацю у сфері безпеки. 

Про це повідомив глава української держави на своїй сторінці у Telegram.

"Сьогодні в Мадриді разом із прем’єр-міністром Педро Санчесом підписали двосторонню угоду про співробітництво у сфері безпеки", — зазначив глава української держави.

За словами президента, у 2024 році Іспанія надасть Україні один мільярд євро військової допомоги. Ще п'ять мільярдів — упродовж наступних трьох років.

"Гуманітарна допомога, економічне відновлення та відбудова, підтримка українських реформ на шляху до членства в ЄС і НАТО та нашої Формули миру, посилення санкцій проти Росії — всі ці сфери співпраці викладені в нашій угоді", — підкреслив гарант.

Також Зеленський обговорив з прем'єр-міністром Іспанії подальше посилення української ППО. Президент поінформував співрозмовника про ситуацію на фронті та наміри Росії "розширити війну".

"Дякую Іспанії за відчутну та дійсно рятівну підтримку України в цей час війни", — додав президент.

Нагадаємо, 27 травня президент України Володимир Зеленський прибув до Іспанії з офіційним візитом. Він має провести низку важливих переговорів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.05.2024 16:12