Фото: Telegram Володимира Зеленського

Зеленський прибув до Іспанії: усі деталі візиту

У понеділок, 27 травня, президент України Володимир Зеленський прибув до Іспанії. Мета візиту — підписати двосторонню безпекову угоду та провести низку важливих переговорів.

Про це гарант повідомив на своїй сторінці в Telegram.

"Прибув до Іспанії, щоб підписати двосторонню безпекову угоду та провести переговори з прем’єр-міністром Педро Санчесом", — заявив український лідер. 

З очільником іспанського уряду Зеленський обговорить продовження оборонної співпраці та підготовку нового пакету військової допомоги. Співрозмовники також порушать тему Саміту миру, який відбудеться наступного місяця у Швейцарії.

"Попереду в нас два саміти: Саміт миру та Саміт Європейської ради. Узгодимо наші кроки, щоб кожен з них дав конкретні результати", — підкреслив президент.

Також Зеленський зустрінеться з його Величністю Королем Феліпе VI та з головами палат і фракцій іспанського парламенту.

Варто зазначити, що 15 травня президент України Володимир Зеленський скасував візит, який збирався здійснити до Мадрида 18 травня. Там український лідер мав зустрітися з королем Феліпе VI та бути присутнім на обіді в Королівському палаці.

Нагадаємо, за даними газети El Pais, Іспанія планує відправити Україні ракети для системи протиповітряної оборони Patriot і танки Leopard у рамках пакету озброєнь вартістю 1,13 мільярда євро, оголошеного у квітні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.05.2024 13:45