Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Уряд Іспанії анонсував візит Зеленського в Мадрид

У понеділок, 27 травня, президент України Володимир Зеленський прибуде до Мадрида, де проведе зустріч з главою іспанського уряду Педро Санчесом.

Відповідне повідомлення з'явилось на сайті уряду Іспанії.

У тексті повідомленні йдеться про те, що український лідер Володимир Зеленський зустрінеться із Санчесом, після чого політики проведуть спільну прес-конференцію у Мадриді. Вона розпочнеться о 12:00 за місцевим часом.

Також Зеленський проведе зустріч з королем Іспанії Феліпе VI.

Варто зазначити, що 15 травня президент України Володимир Зеленський скасував візит, який збирався здійснити до Мадрида 18 травня. Там український лідер мав зустрітися з королем Феліпе VI та бути присутнім на обіді в Королівському палаці.

Зауважимо, раніше видання El Pais з посиланням на свої джерела наголошувало, що під час поїздки іспанської столиці український лідер і прем’єр Іспанії Педро Санчес повинні підписати двосторонню безпекову угоду між країнами у продовження декларації "Великої сімки".

Нагадаємо, Іспанія відмовилася надавати Україні системи протиповітряної оборони Patriot. Водночас країна погодилася відправити ракети до відповідних установок.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.05.2024 08:28