ППО Patriot. Фото ілюстративне. Джерело: mil.in.ua

Швеція може передати систему ППО Patriot Україні: деталі

Україна зараз перебуває в надзвичайно складній ситуації, тому важливо, щоби Швеція зробила свій внесок в оборону країни. Зараз Стокгольм має у своєму розпорядженні чотири системи ППО Patriot.

Про це повідомило видання Omni з посиланням на заяву міністра оборони Швеції Поля Йонсона. Він зазначив, що на першому місці в списку побажань України стоїть система протиповітряної оборони Patriot.

Швеція, за словами Йонсона, має у своєму розпорядженні чотири такі системи, але міністр не може ні обіцяти, ні виключати можливості надання чогось українській обороні.

"Ми перебуваємо на етапі створення власної системи протиповітряної оборони. Багато країн використовують Patriot, і у США є значні ресурси в цій галузі. Цілком можливо, що ми можемо зробити свій внесок, але ми повинні подивитися, як це краще зробити", — заявив він.

Як відомо, в березні Швеція вирішила приєднатися до чеської ініціативи щодо постачання артилерійських снарядів в Україну. Крім того, ця скандинавська раїна вирішила передати 30 мільйонів євро на підтримку такої ініціативи.

Нагадаємо, що 20 лютого уряд Швеції представив рекордний для країни пакет оборонної допомоги Україні загальною вартістю 7,1 мільярда шведських крон (630 мільйонів євро). На той момент це був уже 15 пакет військової допомоги від Стокгольму для Збройних сил України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.04.2024 18:33