Фото: "Мілітарний"

Іспанія відправить Україні ракети для Patriot і танки Leopard: яка загальна сума допомоги

Іспанія планує відправити Україні ракети для системи протиповітряної оборони Patriot і танки Leopard у рамках пакету озброєнь вартістю 1,13 мільярда євро, оголошеного у квітні.

Про це повідомляє газета El Pais з посиланням на неназвані джерела, знайомих із ситуацією, пише Reuters.

За даними джерела, Іспанія передасть Україні дюжину найважливіших зенітних ракет Patriot, а також 19 танків Leopard 2A4 німецького виробництва та інше озброєння іспанського виробництва, в тому числі засоби боротьби з дронами та боєприпаси.

Про нові зобов'язання щодо постачання зброї буде оголошено під час офіційного візиту президента України Володимира Зеленського до Мадрида в понеділок, де він зустрінеться з прем'єр-міністром Педро Санчесом та королем Філіпом, повідомляє газета.

Вартість пакету військової допомоги було схвалено у квітні урядом, хоча він не уточнив, яка зброя до нього входить. При цьому представники Санчеса відмовилися коментувати повідомлення El Pais.

Раніше повідомлялось, що 27 травня президент України Володимир Зеленський прибуде до Мадрида, де проведе зустріч з главою іспанського уряду Педро Санчесом.

Варто зазначити, що 15 травня президент України Володимир Зеленський скасував візит, який збирався здійснити до Мадрида 18 травня. Там український лідер мав зустрітися з королем Феліпе VI та бути присутнім на обіді в Королівському палаці.

Зауважимо, раніше видання El Pais з посиланням на свої джерела наголошувало, що під час поїздки іспанської столиці український лідер і прем’єр Іспанії Педро Санчес повинні підписати двосторонню безпекову угоду між країнами у продовження декларації "Великої сімки".

Нагадаємо, Іспанія відмовилася надавати Україні системи протиповітряної оборони Patriot. Водночас країна погодилася відправити ракети до відповідних установок.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 27.05.2024 10:05