Фото ілюстративне. Джерело: europa.eu

Bloomberg: Бразилія та Індія відправлять на швейцарський Саміт миру молодших чиновників

Бразилія та Індія можуть відправити на Глобальний саміт миру у Швейцарії молодших чиновників. При цьому Кремль намагається зірвати цей процес заради власних інтересів.

Про це повідомляє Bloomberg.

За даними видання, міністри закордонних справ Євросоюзу обговорять 27 травня, як знайти рятівний результат для українського мирного саміту, що відбудеться 15-16 червня у Швейцарії. Президент США Джо Байден планує пропустити збори для збору коштів у Голлівуді, тоді як Китай та Бразилія планують конкурентну ініціативу. 

Президент України Володимир Зеленський просить лідерів взяти участь у саміті, але Москва активно намагається підірвати участь ключових держав. Bloomberg повідомили, що Бразилія та Індія висувають ідею направити більше молодших чиновників і лише високопоставлений державний службовець може бути присутнім із Пекіна. 

За словами офіційних осіб, для ЄС важливим питанням є те, як перейти від конференції наступного місяця до можливої зустрічі в Саудівській Аравії восени за участю Росії.

Нагадаємо, декілька днів тому канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що в запланованому на наступний місяць саміті щодо України є велика перспектива та можливість змінити ситуацію. Зустріч політичних лідерів світу стане великим кроком уперед задля досягнення миру у світі.

Раніше керівник відділу комунікацій міністерства закордонних справ Швейцарії Ніколя Бідо повідомив, що участь у саміті підтвердили 50 країн.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 27.05.2024 13:58