Фото ілюстративне. Джерело: mil.in.ua

Іспанія передала Україні ракети до Patriot, — ЗМІ

Іспанія передала Україні другу партію зенітних ракет для Patriot. Також Мадрид передав Києву другу партію танків Leopard та різні види боєприпасів.

Як повідомляє видання El Mundo, посилаючись на джерела в уряді, ця партія військової допомоги надійшла до України у п'ятницю, 21 червня.

"Друга партія зенітних ракет великої дальності Patriot, надіслана Іспанією, прибула в Україну минулої п’ятниці та приєдналася до першої партії цієї зброї, поставленої наприкінці квітня минулого року, підтвердили урядові джерела", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що окрім ракет до Patriot у пакет допомоги увійшли: друга партія танків Leopard, різні типи боєприпасів, включаючи 155-мм артилерію, системи боротьби з безпілотниками, оптико-електронні системи спостереження та відстеження.

Видання додає, що 27 травня очільник іспанського уряду Педро Санчес та президент Володимир Зеленський підписали в Мадриді угоду про безпеку, яка означає зобов’язання щодо "військової підтримки" з іспанської сторони та досягає мільярда євро у 2024 році для посилення своєї обороноздатності України.

Нагадаємо, 24 червня під час засідання Ради міністрів закордонних справ Європейського союзу очільник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба повідомляв, що Україна потребує більшої кількості систем протиповітряної оборони, зокрема Patriot та SAMP/T. За його словами, західні країни повинні прискорити постачання Києву військової допомоги.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 25.06.2024 12:34