Фото ілюстративне. Джерело: Міноборони США

США готуються оголосити про новий пакет військової допомоги Україні: ЗМІ назвали суму

Вже у вівторок, 25 червня, Сполучені Штати Америки можуть оголосити про новий пакет військової допомоги для України. Його вартість становитиме 150 мільйонів доларів.

Про це повідомляє "Голос Америки".

За інформацією видання, дані про новий пакет військової допомоги від США для України, до якого увійде озброєння загальною вартістю 150 мільйонів доларів, розкрив анонімний американський чиновник.

Водночас детальніших подробиць про те, яку зброю отримають українські військові, наразі немає.

Нагадаємо, 21 червня через атаки російських окупантів на об'єкти енергетичної інфраструктури України Сполучені Штати Америки вирішили визначити пріоритетною ціллю постачання ракет для систем протиповітряної оборони, зокрема Patriot. Відповідне рішення було прийнято після спілкування з українським урядом та оцінки потреб України в озброєннях.

Нещодавно очільник МЗС України Дмитро Кулеба під час засідання Ради міністрів закордонних справ Європейського Союзу заявив, що Україна потребує більшої кількості систем протиповітряної оборони, зокрема Patriot та SAMP/T. За його словами, західні країни повинні прискорити постачання військової допомоги Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.06.2024 21:52