Фото: Генштаб ЗСУ

ISW повідомляє про успіх Сил оборони на лівому березі Херсонщини: подробиці

Українські війська 16 листопада продовжили масштабні, ніж зазвичай, операції на лівому березі Херсонської області та, зважаючи на все, просунулися в районі Кринок.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

За даними аналітиків, українські військові просунулись за 30 кілометрів на північний схід від міста Херсон, за два кілометри від річки Дніпро і приблизно за чотири кілометри на північ від східної траси. На геолокаційних кадрах, опублікованих 15 листопада, видно, як російські війська завдають ударів по українських позиціях у північно-східній частині Кринок, що вказує на те, що українські сили, ймовірно, просунулися у цьому районі.

Мапа ISW

Відомий російський блогер заявив, що бої тривають у районі Заплави (11 кілометрів на схід від Херсона та чотири кілометри від річки Дніпро), Піщанівки (15 кілометрів на схід від Херсона та три кілометри від річки Дніпро) та Кринок. Також військкор заявив, що українські сили зробили невдалу спробу висадки десанту в районі Антонівського автомобільного мосту та невеликого залізничного мосту за шість кілометрів на схід від Антонівського мосту.

За даними місцевої влади, на тимчасово окупованій території Херсонської області низка населених пунктів через вторгнення Російської Федерації стали повністю безлюдними.

Нагадаємо, раніше ISW повідомляв, що Сили оборони перекинули обмежену кількість бронетехніки на лівий берег Херсонської області. Крім того, там діє кілька сотень українських захисників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.11.2023 06:16