Спалена техніка РФ. Ілюстративне фото: Херсонська ОВА/Telegram

ISW повідомляє про значні втрати окупантів на островах Дніпра

Повідомлення про те, що російський підрозділ зазнав значних втрат за недостатньої підтримки на невстановленому острові в дельті Дніпра, викликали обурення щодо російського військового командування в деяких частинах інформаційного простору РФ. Російські військкори скаржаться нібито від особового складу російської 205-ї мотострілецької бригади (49-а загальновійськова армія) про те, що під обстрілом української артилерії на острові на Херсонському напрямку підрозділи зазнають втрат.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Особовий склад стверджував, що командир роти намагався евакуювати свій підрозділ з острова, але старші командири зупинили евакуацію, відіслали командира і звільнили двох інших командирів, які підтримали вивід військ. Російські військкори відразу почали критикувати російське військове командування за нездатність розв'язати системні проблеми серед російських сил на Херсонському фронті, включаючи брак боєприпасів та лобові атаки на українські позиції на східному березі під сильним артилерійським вогнем і без належної підтримки. Мілблогери різко розкритикували російських командирів за нездатність взяти відповідальність і розв'язати ці проблеми. 

Російський інформаційний простір раніше критикував російське військове командування за аналогічні невдачі у боротьбі з обмеженою українською присутністю біля Антонівського мосту на лінії фронту в Херсоні наприкінці червня, і деякі мілблогери стверджували, що ця широка критика була єдиним чинником, який змусив російське військове командування виправити наявні проблеми того періоду.

Нагадаємо, військові Російської Федерації на території тимчасово окупованого Криму зазнали серйозних втрат внаслідок атаки безпілотників 25 серпня. Служба безпеки України повідомляє про десятки ліквідованих окупантів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.08.2023 07:05