Гвідо Крозетто. Джерело: cgtn

Італія готує новий пакет військової допомоги Україні

Італія планує передати Україні восьмий пакет військової допомоги. Зараз країна думає про те, яке обладнання можна надати Києву.

Про це заявив міністр оборони Італії Гвідо Крозетто, пише Avvenire.it.

"Італійський уряд підтримує Україну доти, доки це необхідно, тобто доти, доки не буде досягнуто справедливого миру. Це підтвердила прем'єр-міністр Джорджія Мелоні, яка на полях саміту Європейського політичного співтовариства в Гранаді провела сердечну зустріч і президентом України Володимиром Зеленським", — йдеться в матеріалі видання.

Також Крозетто уточнив, що поки мова йде лише про наміри передати допомогу Україні.

"Є два аспекти: політичний, про який говорив Таяні, а потім є технічна частина, щоб побачити, що ми можемо дати, не ставлячи під загрозу італійську оборону", — пояснив він.

Варто додати, що 4 жовтня міністр оборони України Рустем Умеров поспілкувався з Крозетто і подякував Італії за постійну військову допомогу, яка надається Україні. Він запросив італійські та італійські компанії інвестувати у військову промисловість України.

Нагадаємо, 5 жовтня президент Володимир Зеленський під час робочого візиту до Іспанії провів зустріч із прем'єр-міністеркою Італії Джорджею Мелоні. В ході зустрічі лідери підтвердили міцне українсько-італійське партнерство.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.10.2023 16:36