Фото ілюстративне. Скріншот із відео

Ізраїль атакували з Лівану: обстрілюють понад 50 ракетами (відео)

У п’ятницю, 12 квітня, північ Ізраїлю зазнав масштабного ракетного удару. З Лівану по країні запущено понад 50 ракет. Повітряна тривога лунає практично у всіх регіонах Ізраїлю.

Про це повідомило видання The Times of Israel.

Попередження про наближення ракет лунали у населених пунктах Галілейської провінції, що поблизу ліванського кордону. Мешканці цього регіону першими почули сигнали повітряної тривоги

На відео з місця подій видно, як декілька ракет-перехоплювачів "Залізного купола" ведуть вогонь по ракетах ворога.

При цьому раніше сирени лунали і в інших містах, що могло свідчити про проникнення безпілотників у глиб країни. Журналісти ізраїльського видання зазначили, що наразі не надходило жодних повідомлень про пошкодження чи поранення.

Як відомо, 1 квітня Ізраїль завдав ракетного удару по Дамаску в Сирії, внаслідок чого зруйнована будівля консульства Ірану. Під час удару загинули щонайменше семеро іранців, серед яких двоє генералів.

Тегеран звинуватив Тель-Авів у нападі й пообіцяв "жорстку" відповідь. Ізраїль, зі свого боку, попередив Іран про наслідки та заявив про підвищену готовність з боку ЦАХАЛу.

Нагадаємо, з початку квітня світ перебуває в очікуванні іранської відповіді на удар Ізраїлю по консульству в Дамаску. За цей час неодноразово повідомлялося, що Тегеран ось-ось готовий атакувати, а за останніми даними, удар мав відбутися вже в найближчі години.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 12.04.2024 20:56