Військова операція Ізраїлю в Секторі Гази. Джерело: The Times of Israel

Ізраїль оголосив про початок штурму головної лікарні Сектора Гази: військові назвали причину операції

Армія оборони Ізраїлю розпочала військову операцію в лікарні "Шифа" у Секторі Гази. Там базуються бойовики терористичного угруповання ХАМАС.

Про це повідомила прес-служба Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) на своєму Telegram-каналі.

"ЦАХАЛ проводить наземну операцію в Газі, щоби перемогти ХАМАС і врятувати наших заручників. Ізраїль веде війну з ХАМАСом, а не з цивільним населенням у Газі", — йдеться в повідомленні.

Військові зазначили, що в їхніх лавах є бригади медиків і фахівці, які розмовляють арабською. Ці люди пройшли спеціальну підготовку та мають на меті убезпечити цивільне населення, яке ХАМАС використовує як живий щит.

В армії Ізраїлю наголосили, що останніми тижнями ЦАХАЛ неодноразово публічно попереджав, що продовження військового використання ХАМАСом госпіталю "Шифа" ставить під загрозу його захищений статус, згідно з міжнародним правом, і надав належну кількість часу, щоби припинити це незаконне зловживання лікарнею.

"Учора ЦАХАЛ ще раз повідомив відповідним органам влади в Газі, що всі військові дії на території лікарні потрібно припинити протягом 12 годин. На жаль, цього не сталося", — додали ізраїльські військові.

Нагадаємо, 13 листопада стало відомо, що бойовики ХАМАСу втратили контроль над Сектором Гази. Терористи, за словами міністра оборони Ізраїлю Йоава Галанта, відступають на південь. У мережі опублікували фото бійців з прапорами Ізраїлю в залі парламенту ХАМАСу в Газі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 15.11.2023 09:58