Прапор Сирії. Фото: росЗМІ

Ізраїль повідомив про запуски по своїй території із Сирії

Ізраїльські сили оборони повідомили, що зафіксували кілька запусків із Сирії по території Ізраїля.

Про це йдеться у прес-службі ізраїльського відомства.

"Нещодавно було ідентифіковано кілька запусків із Сирії на територію Ізраїлю, частина з яких перетнула територію країни та, ймовірно, впала на відкритій місцевості", — повідомили у ЦАХАЛ.

Також сили оборони вказали, що солдати ЦАХАЛ відповідають артилерійськими та мінометними снарядами в напрямку джерела обстрілу в Сирії.

Напад бойовиків ХАМАС на Ізраїль

У суботу вранці, 7 жовтня, бойовики терористичного угрупування ХАМАС проникли на територію Ізраїля з Сектору Газа, а також влаштували масований ракетний удар по містах Ізраїлю. Ізраїльська армія почала завдавати ударів у відповідь по Сектору Газа. 

Вночі 8 жовтня авіація Ізраїлю завдала ударів по мечетях, командних центрах та штабах у Секторі Газа. Попередньо, бойовики ХАМАС використовували релігійні об'єкти у військових цілях. Вранці 8 жовтня ліванське угрупування Хезболла обстріляло Ізраїль ракетами  і мінометами "на знак солідарності" з палестинцями. Водночас Армія оборони Ізраїлю заявила, що завдає ударів по одному із районів Лівану у відповідь.

Вже вдень у неділю, 8 жовтня, Ізраїль офіційно оголосив війну. Це сталось після рішення військово-політичного кабінету країни, який проголосував за застосування пункту 40 Алеф. 

Армія оборони Ізраїлю заявила, що за ніч 10 жовтня завдала ударів по понад 200 цілях у Секторі Гази. Вдень 10 жовтня міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант заявив, що Ізраїль переходить до "повноцінного наступу" на Сектор Гази.

Згідно з останніми даними, через напад ХАМАС в Ізраїлі загинули понад 1000 людей. Раніше посол Ізраїлю в ООН повідомив, що жодних переговорів із бойовиками країна не вестиме, й "епоха переговорів із цими дикунами закінчилася".

Нагадаємо, державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен найближчими днями відвідає Ізраїль. Його візит, ймовірно, заплановано на 12 жовтня. Водночас президент США Джо Байден пообіцяв посилити допомогу Ізраїлю, зокрема, надати більше боєприпасів та ракет для систем ППО "Залізний купол".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 11.10.2023 00:45