Армія оборони Ізраїлю. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Ізраїль розпочав наземну операцію для придушення бойовиків ХАМАСу на півночі Гази

Нова наземна операція Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) має на меті відновлення контролю над північчю Гази та придушення бойовиків ХАМАСу. Ізраїльські війська оточили місто Джабалія, яке є одним із головних опорних пунктів угруповання на півночі анклаву.

Таку інформацію оприлюднило видання The Times of Israel. Журналісти посилаються на інформацію військових, які зазначили, що 401 та 460 бронетанкові бригади 162 дивізії ЦАХАЛу провели операцію вночі, оточивши місто й отримавши розвідувальні дані про бойовиків ХАМАСу та їхню інфраструктуру.

Під час операції завдали авіаударів і артилерійських обстрілів по десятках об'єктів угруповання, включно зі складами зброї та тунелями. Повідомляється про загибель декількох десятків бойовиків.

Операцію проводять на тлі конфлікту між Ізраїлем і ХАМАСом, який розпочався рік тому. В межах розширення наступу ізраїльські війська також розпочали евакуацію цивільного населення з північної частини Гази, пропонуючи безпечні коридори для виходу за двома маршрутами.

У ЦАХАЛі наголосили, що операція триватиме до повного знищення інфраструктури терору в регіоні.

Нагадаємо, що колишній президент Дональд Трамп 4 жовтня висловив думку, що Ізраїль має завдати удару по іранських ядерних об'єктах у відповідь на запуск Тегераном балістичних ракет у бік Ізраїлю цього тижня. Він також заявив, що не згоден з президентом Джо Байденом, який радить Ізраїлю прийняти пропорційну відповідь і не завдавати таких ударів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 06.10.2024 15:36