Фото: ілюстративне Джерело: "Укрінформ"

Кабмін продовжив відстрочку від мобілізації: на який термін і кого стосується

Український уряд автоматично продовжив на три місяці відстрочку від мобілізації для деяких громадян. Це стосується тих працівників, які отримали "бронь" від Міністерства економіки.

Про це повідомив постійний представник Кабінету міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук

"Передбачено продовження строків дії відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації, наданих військовозобовʼязаним відповідними рішеннями Міністерства економіки згідно із постановою КМУ від 27 січня 2023 року №76 "Деякі питання реалізації положень закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" щодо бронювання військовозобовʼязаних на період мобілізації на воєнний час", які не закінчилися на день прийняття постанови КМУ 7 травня 2024 року №516, автоматично на три місяці (замість одного місяця, як було передбачено раніше)", — написав він у Telegram.

За його словами, бронювання автоматично подовжується на три місяці для тих, у кого не закінчився його термін на момент ухвалення постанови, тобто 7 травня 2024 року. Раніше уряд автоматично продовжив бронювання на місяць, але 4 червня термін збільшили.

Нагадаємо прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявляв, що справедливе та раціональне бронювання військовозобов'язаних є основою робочої економіки та інфраструктури. Профільні міністерства повинні найближчим часом внести оновлену постанову про бронювання.

Додамо, у "Дії" стане доступною послуга електронного бронювання від мобілізації. Відтак, для оформлення броні не доведеться відвідувати військкомати.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.06.2024 15:45