Фото: dev.ua

Кабмін затвердив нову форму військового квитка: яку інформацію вказуватимуть в документі (фото)

Кабінет міністрів затвердив нову форму військового квитка. Його можна буде отримати в електронній формі через "Дію" або в паперовій формі в районному (міському) ТЦК. У військово-обліковому документі буде міститися інформація про наявність адміністративного чи кримінального правопорушення та інші важливі дані про військовозобов'язаного. 

Про це йдеться в постанові №559, яку опублікували на офіційному сайті Урядового порталу.

Так, Кабмін 16 травня 2024 року затвердив порядок оформлення (створення) та видачі військово-облікового документа для призовників, військовозобов’язаних та резервістів, а також нову форму військово-облікового документа. Постанова набере чинності 18 травня одночасно із законом про посилення мобілізації.

Військово-обліковий документ буде виданий навіть тим, хто раніше був визнаний непридатним до військової служби чи досяг граничного віку перебування в запасі. У таких громадян, які виключені з військового обліку, військово-обліковий документ не вилучається і до нього вносяться дані про виключення із військового облік.

Військовий квиток буде містити інформацію про вчинення ухилянтом адміністративного чи кримінального правопорушення. Особа може мати на бланку лише один військово-обліковий документ. 

Військово-обліковий документ оформляється та видається:

  • в електронній формі — засобами Електронного кабінету призовника, військовозобов’язаного, резервіста, Державного веб-порталу електронних публічних послуг у сфері національної безпеки і оборони та Єдиного державного веб-порталу електронних послуг (портал "Дія"), зокрема з використанням мобільного додатка "Дія" (у разі технічної реалізації);
  • у паперовій формі — на бланку, форма якого затверджується постановою Кабінету Міністрів від 16 травня 2024 р. № 559.

Військово-обліковий документ відтепер матиме такий вигляд:

Варто зазначити, що військово-облікові документи, оформлені до набрання чинності цією постановою, вважаються чинними до видачі військово-облікового документа нового зразка.

Нагадаємо, в Україні 18 травня має запрацювати електронний кабінет військовозобов'язаного. У ньому чоловіки призовного віку онлайн зможуть оновити свої дані.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.05.2024 21:10