Фото ілюстративне. Джерело: teren.in.ua

Кабмін збільшить виплати деяким категоріям переселенців: кого це стосується

Кабінет міністрів планує здійснити перерозподіл коштів, виділених в державному бюджеті на допомогу внутрішньо переміщеним особам. Зокрема, мають підвищити розмір допомоги тим громадянам, які не мають можливості працювати.

Про це повідомила міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук в ефірі телемарафону.

Посадовиця зазначила, що наразі уряд працює над перерозподілом заощаджених грошей для збільшення виплат тим переселенцям, які живуть винятково за кошти держави та не мають можливості працювати. Це особи з інвалідністю та люди літнього віку.

"Ми зараз готуємо зміни до низки постанов, які будуть включати власне переорієнтування і збільшення виплат для таких потребуючих вразливих категорій людей", — сказала вона.

За словами Верещук, рішення про додаткові виплати ухвалять за тиждень або два.

"Ми вже на фінальному етапі", — додала вона.

Нагадаємо, в Україні родинам із дітьми, які є внутрішньо переміщеними особами, передбачене право на гранти до 150 тисяч гривень. Допомогу надасть переселенцям двох областей швейцарська організація. За даними урядовців, фінансову допомогу в сумі 130 тисяч гривень надасть швейцарська незалежна організація Helvetas Swiss Intercooperation мешканцям Дніпропетровщини та Харківщини. Перевагу надаватимуть громадянам, які втратили джерела доходів, отримали статус внутрішньо переміщеної особи та мають фінансову вразливість.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 23.09.2023 00:29