Фото ілюстративне зі соцмереж

Кабмін обмежив рекламу азартних ігор та букмекерських контор

Уряд ухвалив зміни, якими забороняється реклама азартних ігор та букмекерських контор у державі. Це стосується постанови "Деякі питання протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі Інтернет".

Відповідний текст постанови оприлюднено на сайті Кабінету міністрів України.

Варто зазначити, що попередня версія постанови від 17 травня передбачала обмеження реклами азартних ігор, включно з символікою Збройних сил України та інші позначення, що використовуються для проведення азартних ігор через електронні комунікації.

Новими змінами запроваджується повна заборона реклами азартних ігор та букмекерських контор в Україні. Вони діятимуть до ухвалення закону про боротьбу з ігровою залежністю, який наразі перебуває на розгляді Верховної Ради.

"Внести зміни до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 17 травня 2024 року № 566 "Деякі питання протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі Інтернет", доповнивши підпункт 1 після слів "порядок обмеження" словами "всіх форм", а після слів "шляхом обмеження" — словами "а саме заборони", — йдеться у постанові Кабміну.

Що відомо про обмеження грального бізнесу в Україні

Наприкінці березня військовослужбовець 59-ї бригади ЗСУ Павло Петриченко (загинув 15 квітня 2024 року) зареєстрував петицію з проханням до президента Володимира Зеленського звернути увагу на шкоду, якої гральний бізнес завдає українській армії та суспільству. Петиція за день набрала понад 26 000 голосів. Після цього український гарант доручив голові СБУ, Держспецзв’язку, Мінцифрі, а також секретареві РНБО зібрати аналітику щодо роботи онлайн-казино та запропонувати рішення.

Уже 20 квітня президент Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в Інтернеті.

Нагадаємо, 24 квітня Верховна Рада схвалила за основу законопроект про посилення контролю за гральним бізнесом. Він також передбачає ліквідацію Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей.

Раніше голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев повідомляв, що в Україні можуть заборонити рекламу азартних ігор. Також обмеження стосуватимуться спонсорства та лотерей.

 Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.05.2024 10:04