Данило Гетманцев. Джерело: Telegram

В Україні заборонять рекламу азартних ігор: Гетманцев розповів, що планують змінити для грального бізнесу

В Україні можуть заборонити рекламу азартних ігор. Також обмеження стосуватимуться спонсорства та лотерей.

Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев. 

За його словами, 13 травня провели робочу групу по резонансному законопроекту №9256-д, який має створити передумови для боротьби з ігровою залежністю та вдосконалення державного регулювання організації та проведення азартних ігор та лотерей.

Гетманцев проінформував, що рекламу азартних ігор повністю заборонять. Проте нові обмеження не стосуватимуться реклами безпосередньо в гральних закладах.

За словами нардепа, спонсорство азартних ігор також заборонять.

"Ще є невеликий лаг для дискусії про спонсорство спорту, але поки що скоріше ні, ніж так", — підкреслив він.

Голова Комітету ВР зазначив, що введення обмежень для гравців підтримані майже повністю. Зокрема, щодо часу гри, суми витрачених коштів, одного акаунта, а також щодо гри військовослужбовців. Він підкреслив, що також підтримані заборони та обмеження для операторів, які запропоновані НБУ та додаткові підстави анулювання ліцензій. Йдеться про податковий борг та застосування способу розрахунків іншого ніж готівковий або безготівковий.

До того ж істотно розширений механізм блокування нелегальних гральних сайтів. Усі обмеження стосуватимуться і лотерей.

Що відомо про обмеження грального бізнесу в Україні

Наприкінці березня військовослужбовець 59-ї бригади ЗСУ Павло Петриченко зареєстрував петицію з проханням до президента Володимира Зеленського звернути увагу на шкоду, якої гральний бізнес завдає українській армії та суспільству. Петиція за день набрала понад 26 000 голосів. Після цього український гарант доручив голові СБУ, Держспецзв’язку, Мінцифрі, а також секретареві РНБО зібрати аналітику щодо роботи онлайн-казино та запропонувати рішення.

Уже 20 квітня президент Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в Інтернеті.

Нагадаємо, 24 квітня Верховна Рада схвалила за основу законопроект про посилення контролю за гральним бізнесом. Він також передбачає ліквідацію Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 13.05.2024 21:34