Олександр Камишін. Джерело: Telegram

Камишін і Верещук отримали нові посади: Зеленський підписав укази

У неділю, 8 вересня, стало відомо, що колишній міністр із питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін відтепер працюватиме радником президента Володимира Зеленського, а колишня міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук — заступницею керівника Офісу президента.

Про це свідчать укази Володимира Зеленського, опубліковані на сайті Офісу президента

"Призначити Камишіна Олександра Миколайовича радником президента України зі стратегічних питань (поза штатом)", — йдеться в одному з них.

Указ президента про призначення Камишіна

Джерело: Офіс президента України

Як відомо, 4 вересня Верховна Рада підтримала звільнення Олександра Камишіна з посади міністра з питань стратегічних галузей промисловості. За відповідне рішення проголосували 243 парламентарі.

За чутками, він теж міг стати заступником керівника Офісу президента, однак згодом Камишіну надали статус стратегічного радника.

Камишіна в березні 2023 року призначили міністром з питань стратегічних галузей промисловості. 2021-2023 років він працював на посаді голови правління акціонерного товариства "Українська залізниця".

"Призначити Верещук Ірину Андріївну заступником керівника Офісу президента України", — йдеться в іншому указі Володимира Зеленського.

Указ Зеленського про призначення Верещук

Джерело: Офіс президента України

Раніше, 5 вересня, Верховна Рада України підтримала відставку віце-прем'єр-міністерки, міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук. За її звільнення свої голоси віддали 255 депутатів.

Верещук призначили на посаду віце-премʼєр-міністерки, міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій 4 листопада 2021 року. До цього з 4 вересня до 15 листопада 2019 року вона була представниця уряду у парламенті.

Нагадаємо, що 5 вересня відбулося велике перезавантаження українського уряду. Верховна Рада підтримала призначення очільників дев'ятьох міністерств.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.09.2024 11:56