Фото: parlament.ua

Камишін розкрив подробиці запуску українських дронів, які вражають цілі в містах Росії

Міністр стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін розповів, як запускають безпілотники, які вражають цілі в російських містах.

У коментарі журналу Time, який написав матеріал про виробництво української зброї та її вплив на перебіг війни, посадовець розповів, що Україна через брак часу перевіряє свої безпілотники одразу на полі бою.

У виданні наголосили, що взимку у війні між Україною та Росією розпочався "новий етап". Зокрема, він характеризується ударами безпілотників по цілях у глибині на території країни-агресорки.

Зазначається, що дрони запускаються глухої ночі на секретних базах в Україні. Вони ретельно охороняються військовими. Також до запуску мають доступ кілька цивільних інженерів. За даними видання, Камишін особисто приїжджає дивитися на новітню зброю на стартовому майданчику.

"У нас немає часу випробовувати ці речі на полігоні"… "Ми перевіряємо їх у бою. Тож ми маємо бути присутніми, вносити корективи та покращувати процес", — наголосив Камишін.

Крім того, посилаючись на слова міністра, у виданні зазначили, що всі останні удари по цілях у Росії завдавались дронами саме українського виробництва.

Нагадаємо, 29 січня президент Володимир Зеленський заявив, що Україна повинна випереджати Російську Федерацію у роботі з дронами. Це є одне з головних завдань року для нашої держави у війні з окупантами.

Зазначимо, 12 грудня міністр оборони України Рустем Умєров і його колега з Латвії Андріс Спрудс обговорили створення коаліції дронів. Вони зустрілися вперше, й одразу переговори виявилися плідними.

Андріс Спрудс зі свого боку підтвердив, що Латвія готова продовжувати та поглиблювати співпрацю, шукати нових партнерів. Тому, за його словами, коаліція дронів, технології для розвитку дронів, є важливими, аби просунутися у порятунку життів військових та наближенні перемоги України в цілому.

Також стало відомо, що Україна спільно з Литвою розпочнуть спільне виробництво дронів. Очільники МЗС двох держав обговорили кроки для збільшення виробництва.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.01.2024 07:04