Фото: Офіс президента

Яким є одне з головних завдань року для України у війні з РФ: заява Зеленського

Україна повинна випереджати Російську Федерацію у якості роботи з дронами. Це є одне з головних завдань року для нашої держави у війні з окупантами.

Таку заяву зробив президент Володимир Зеленський під час відеозвернення.

Український лідер повідомив, що 29 січня провів селектор, на якому окрема розмова була присвячена дронам: питання виробництва, постачання, забезпечення підрозділів.

"Зрозуміло, що це одне з головних завдань року — випереджати ворога у якості роботи з дронами. Чим успішніші українські дрони, від FPV до стратегічних, тим більше життів наших воїнів ми збережемо", — заявив глава держави.

Нагадаємо, що 12 грудня міністр оборони України Рустем Умєров і його колега з Латвії Андріс Спрудс обговорили створення коаліції дронів. Вони зустрілися вперше, й одразу переговори виявилися плідними.

Андріс Спрудс зі свого боку підтвердив, що Латвія готова продовжувати та поглиблювати співпрацю, шукати нових партнерів. Тому, за його словами, коаліція дронів, технології для розвитку дронів, є важливими, аби просунутися у порятунку життів військових та наближенні перемоги України в цілому.

Також стало відомо, що Україна спільно з Литвою розпочнуть спільне виробництво дронів. Очільники МЗС двох держав обговорили кроки для збільшення виробництва.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.01.2024 22:13