Фото: Білл Блер / скріншот з відео

Канада — за крок від передачі Україні ракет CRV7: що відомо про цю зброю

Україна вже найближчим часом може отримати від Канади списані ракети класу "повітря-земля" CRV7. Уряд країни долає у цьому напрямку останні бюрократичні перешкоди.

Таку заяву на прес-конференції зробив міністр оборони Канади Білл Блер. За його словами, зараз Канада оцінює ризики через транспортування ракет. Перевірка триватиме кілька днів.

"Зараз ми перевіряємо, чи можна ці боєприпаси безпечно транспортувати. Щойно ми це визначимо, що має відбутися протягом найближчих днів, ми якомога швидше доправимо їх в Україну", — йдеться у заяві Блера.

Міністр наголосив, що не всі з понад 83 тисяч наявних у Канади ракет цього типу справні, але "певна їх кількість досі придатна".

Що відомо про ракети CRV7

CRV7 — канадська авіаційна некерована ракета калібру 70 мм, яка призначена для ураження наземних цілей. Вона складається з кількох частин — корпус, ракетне паливо, двигун. Навіть якщо значну частину цих снарядів не можна використовувати в артустановках, то їх все одно можна переробити для інших потреб.

Канада може передати Україні ракети CRV7

Ракети CRV7. Фото: Вікіпедія

За словами експертів, оскільки CRV7 використовують тверде паливо, вони можуть бути безпечними за умови, що зберігалися належним чином і не піддавалися впливу вологи чи забруднення.


Нагадаємо, що минув уже рік відтоді, як Канада оголосила про закупівлю для України системи протиповітряної оборони NASAMS. Однак через певні бюрократичні моменти постачання цієї зброї затрималося. За інформацією журналістів, на початку січня міністр оборони Канади Білл Блер зустрівся з послом США в Канаді Девідом Коеном, щоби попросити пришвидшити передачу Україні системи протиповітряної оборони NASAMS.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.03.2024 06:43