Міністр оборони Канади Білл Блер. Джерело: мережа X (колишній Twitter)

Канада готова відправити своїх військових в Україну: як вони можуть допомогти ЗСУ

Канада відкрита для відправлення військ до України. Але військові цієї країни не братимуть участі в бойових діях, а можуть виконувати інші функції, зокрема, навчатимуть українських солдатів.

Про це повідомив Toronto Star із посиланням на заяву міністра оборони Канади Білла Блера.

"Я не хочу розміщувати особовий склад канадських збройних сил де-небудь поруч із театром бойових дій, де може скластися враження, що ми беремо на себе будь-який компонент бойової ролі", — сказав він.

Очільник канадського оборонного відомства зазначив, що канадські військові могли би допомагати в підготовці українських солдатів і діяти в небойовій ролі проти Росії далеко від фронту.

До речі, ще 28 лютого міністр оборони Канади категорично відмовлявся відправляти війська до України.

"Ми й далі надаватимемо військову допомогу, якої потребує Україна, але, як член НАТО, Канада не має наміру розміщувати бойові війська в Україні", — говорив він тоді.

Зараз же Білл Блер розповів, що ідея відправлення військових обговорювалася на початку цього тижня в Парижі, де він теж був присутній. До того ж безпекова угода між Канадою й Україною, яку підписали минулими вихідними, передбачає, що Канада може проводити навчальну діяльність в Україні, "коли дозволять умови".

Нагадаємо, 20 лютого Блер заявляв, що Канада передасть Україні більш як 800 бойових дронів SkyRanger R70. Перші постачання можуть відбутися вже цієї весни. За його словами, ці безпілотники є одними з найкращих у своєму класі. Зокрема, вони можуть визначати окремі транспортні засоби та джерела тепла з великої відстані та за поганих погодних умов.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.03.2024 12:18