Джастін Трюдо та Володимир Зеленський. Джерело: president.gov.ua

В Україні ще один гарант: президент Зеленський підписав безпекову угоду з прем’єром Канади Трюдо (відео)

У суботу, 24 лютого, Україна та Канада підписали угоду про гарантії безпеки. Це сталося під час візиту до Києва канадського прем’єр-міністра Джастіна Трюдо в другі роковини повномасштабного російського вторгнення.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у своїх соціальних мережах.

"Сьогодні Україна точно сильніша, ніж два роки тому. Сьогодні ми підписали ще одну безпекову угоду, яка зміцнює позиції нашого народу, й особливо наших воїнів. Це потужне та вчасне рішення, яке є важливим внеском у посилення нашої стійкості", — наголосив він.

Український президент додав, що з премʼєр-міністром Канади Джастіном Трюдо підписав Угоду про співробітництво у сфері безпеки між Україною та Канадою. Документ передбачає надання Канадою 2024 року понад трьох мільярдів канадських доларів макрофінансової й оборонної допомоги Україні.

"Дякую прем’єр-міністру та всім канадцям! Ви разом з Україною з перших днів повномасштабної війни. Це дуже цінно для нас", — підсумував Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що сьогодні ж Україна й Італія узгодили угоду про гарантії безпеки. Підписання документа відбулося в другі роковини повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Для цього до Києва завітала прем’єр-міністр Італія Джорджа Мелоні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 24.02.2024 17:41