Джорджа Мелоні та Володимир Зеленський. Скріншот із відео

"Міцна основа для партнерства": Україна й Італія підписали угоду про гарантії безпеки (відео)

Україна й Італія узгодили угоду про гарантії безпеки. Підписання документа відбулося в другі роковини повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у своїх соціальних мережах.

"Наші зустрічі з очільницею уряду Італії Джорджею Мелоні завжди змістовні. Важливим результатом сьогоднішньої — стало підписання двосторонньої безпекової угоди. Цей документ закладає міцну основу для тривалого безпекового партнерства між Україною й Італією", — наголосив він.

За його словами, сьогодні ж обговорили й подальшу підтримку України в контексті головування Італії в G7.

"Дякую Італії за підтримку України, зокрема, обороноздатності та відбудови нашої держави, а також за продовження надання військової допомоги Україні до кінця 2024 року", — підсумував Володимир Зеленський.

Як відомо, в п’ятницю, 23 лютого, Данія й Україна офіційно підписали угоду про надання гарантій безпеки. Термін домовленостей становитиме 10 років. Це відбулося під час зустрічі президента України Володимира Зеленського та прем’єр-міністра Данії Метте Фредеріксен у Львові.

Нагадаємо, декілька днів тому в Офісі президента заявляли, що Україна продовжує працювати над двосторонніми угодами про гарантії безпеки, про що свідчать проведені чергові раунди перемовин.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 24.02.2024 17:20